Rostad macka med skogssvamp, potatis och kallrökt lax
60 minuter
4 5 1 1 röster

Rostad macka med skogssvamp, potatis och kallrökt lax

En ledig helg eller flera veckors semester; ni åker till landet och njuter av lugnet.Och en ljuvlig macka med smörstekt, nyplockad svamp.


Ingredienser

4 portioner

Potatissallad

  • 4 potatisar, fast sort
  • 1/2 rödlök
  • 2 msk grovkornig senap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 msk hackad persilja
  • salt och svartpeppar


Svamp

  • 250 g skogssvamp eller
  • kastanjechampinjoner
  • 50 g smör
  • 1 hjärtsallad
  • 4 Hönö Västkustkaka
  • 8 skivor kallrökt lax
  • 1/2 dl rostade pumpakärnor

Tillagning

  1. Potatissallad: Koka potatisen mjuk i saltat vatten med skalet på. Häll bort vattnet och låt svalna något. Skala och finhacka löken.
  2. Vispa ihop senap och vinäger i en bunke. Fortsätt vispa och tillsätt oljan i en tunn stråle.
  3. Skala och skär potatisen i skivor. Vänd försiktigt ner potatis, lök och persilja i dressingen och smaka av med salt och peppar.
  4. Svamp: Ansa och skär svampen i bitar. Stek svampen gyllene i smöret i en stekpanna på hög värme. Krydda med salt.
  5. Ansa och plocka av salladsbladen.
  6. Rosta bröden och lägg på sallad, potatissallad, svamp och lax. Toppa med pumpakärnorna.

 

Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.