X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

Rostad macka med krämig aubergineröra
30 minuter
4 5 1 2 röster

Rostad macka med krämig aubergineröra

Sandra Mastios läckra levainmacka med aubergineröra.


Ingredienser

4 pers.

  • 8 skivor valfritt surdegsbröd eller levain
  • 1 dl olivolja
  • 2 aubergine
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 3 klyftor vitlök
  • ½ rödlök
  • 1 tsk havssalt
  • 3 msk balsamvinäger
  • Pecorino

Tillagning

  1. Skär grönsakerna i mindre kuber, ca 1x1 cm. Stek i rikligt med olivolja tills grönsakerna är mjuka och gyllene brynta, ca 20 min. Häll över 3 msk balsamvinäger och rör om, låt steka 5 min till.
  2. Rosta brödet och lägg på den krämiga grönsaksröran, toppa med hyvlad pecorino och myntagremolata.

Myntagremolata

  1. 2 msk finhackad mynta
  2. 1 riven vitlöksklyfta
  3. 4 msk olivolja
  4. zest från 1 citron
  5. 2 tsk citronsaft.
  6. Rör samman alla ingredienser – klart!
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.