Rostad macka med krämig aubergineröra
30 minuter
4 5 1 1 röster

Rostad macka med krämig aubergineröra

Sandra Mastios läckra levainmacka med aubergineröra.


Ingredienser

4 pers.

  • 8 skivor valfritt surdegsbröd eller levain
  • 1 dl olivolja
  • 2 aubergine
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 3 klyftor vitlök
  • ½ rödlök
  • 1 tsk havssalt
  • 3 msk balsamvinäger
  • Pecorino

Tillagning

  1. Skär grönsakerna i mindre kuber, ca 1x1 cm. Stek i rikligt med olivolja tills grönsakerna är mjuka och gyllene brynta, ca 20 min. Häll över 3 msk balsamvinäger och rör om, låt steka 5 min till.
  2. Rosta brödet och lägg på den krämiga grönsaksröran, toppa med hyvlad pecorino och myntagremolata.

Myntagremolata

  1. 2 msk finhackad mynta
  2. 1 riven vitlöksklyfta
  3. 4 msk olivolja
  4. zest från 1 citron
  5. 2 tsk citronsaft.
  6. Rör samman alla ingredienser – klart!

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.