Rågbröd med västerbottensost, kallrökt skinka och pickles
20 minuter
5 5 1 0 röster

Rågbröd med västerbottensost, kallrökt skinka och pickles


Ingredienser

4 pers.

  • 4 skivor Pågen Rågbröd
  • eller Pågen Kornelle
  • 1 dl riven västerbottensost
  • 2 tsk riven pepparrot
  • 1 dl majonnäs
  • 8 skivor kallrökt skinka
  • 2 hela saltgurkor
  • smörgåskrasse
  • salt och peppar från kvarn

 

Pickles

  • 1 liten skalad morot
  • 1 liten skalad palsternacka
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 lagerblad

Tillagning

  1. Blanda västerbottensost, pepparrot och majonnäs.
  2. Salta och peppra.
  3. Fördela röran på brödet.
  4. Lägg på skinkan och pickles.
  5. Dela och lägg på saltgurkan.
  6. Garnera med krasse.

 

Pickles

  1. Koka upp vinäger, socker och vatten tills sockret är löst.
  2. Skär rotfrukterna i mindre bitar. Koka dem med lagerbladen. Låt svalna.

 

TIPS! Gör som en dubbelmacka om du är hungrig!

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.