Potatis-smörrebröd
30 minuter
5 5 1 0 röster

Potatis-smörrebröd


Ingredienser

(ca 4 pers.)

  • Pågen Surdegsgoda
  • Grönsallad
  • Delikatesspotatis
  • (½ per smörrebröd)
  • 1 knippe gräslök
  • 1 dl färskost
  • 1 dl crème fraiche 18%
  • 1 bunt rädisor
  • 2 st schalottenlök
  • 3 matskedar vitvinsvinäger
  • 1 rödlök
  • Salt, peppar

Tillagning

Gräslökscrème

  1. Finhacka schalottenlöken.
  2. Koka löken i vitvinsvinägerntills vätskan är borta. Låt den svalna.
  3. Rör ihop löken tillsammans med crème fraiche, färskost och fint hackad gräslök.
  4. Smaka av med salt och peppar.


Övriga förberedelser

  1. Koka potatisen, låt den svalna till den är ljummen eller helt kall.
  2. Skölj salladen grundligt och avlägsna sedan allt vatten.
  3. Hacka rödlöken fint.
  4. Dela varje rädisa i fyra delar.


Montering

Lägg först på salladen på Surdegsgoda, därefter den skivade potatisen. Skeda på gräslökscrèmen och sedan rödlök, rädisor och lite extra finhackad gräslök.

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.