Pizzamackor med fänkålssallad
45 minuter
4 5 1 2 röster

Pizzamackor med fänkålssallad

Den första måltiden i ett nytt hem är speciell – den sätter liksom tonen.Samtidigt vill man hålla det enkelt efter en dags kartongkånkande.


Ingredienser

4 portioner

Fänkålssallad

  • 1 fänkål
  • 1 morot
  • 1 tsk rosépeppar
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • 250 g champinjoner
  • 2 förp (à 125 g) mozzarella
  • 8 skivor Surdegsbröd KärnSund
  • 420 g pastasås zucchini och paprika
  • 1 tsk oregano

Tillagning

  1. Fänkålssallad: Ansa och hyvla fänkålen tunt eller skär tunt med kniv. Skala moroten, släng skalet och fortsätt skala av långa remsor. Stöt rosépepparn grovt i en mortel.
  2. Rör ihop rosépeppar, honung, olivolja och vinäger i en bunke. Vänd ner fänkål och morot. Krydda med salt och låt dra minst 20 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Ansa och skiva champinjonerna. Skiva mozzarellan.
  5. Lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper och bred på pastasåsen. Lägg på champinjoner och mozzarella och strö över oregano.
  6. Sätt in mitt i ugnen ca 12 minuter.
  7. Servera med fänkålssallad.

 

Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.