Pizza med skaldjur och mangosalsa
30 minuter
4 5 1 2 röster

Pizza med skaldjur och mangosalsa

Åhh fredagsmys! Skaldjurspizza med mangosalsa och färsk pizzabotten från Pågen. Yummy yummy!


Ingredienser

  • Färsk pizzabotten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 limefrukt
  • 1 dl olivolja
  • 1-2 dl skaldjursmix
  • Tomatsås
  • Ost
  • Babyspenat
  • Rödbetsskott

 

Mangosalsa

  • 1 st mogen mango
  • 1/3 chili
  • 1 st salladslök
  • Koriander
  • Salt och peppar
  • Matolja

Tillagning

Mangosalsa

  1. Skala och tärna mangon i bitar.
  2. Hacka chilin fint.
  3. Skiva salladslöken fint.
  4. Strimla koriandern och blanda allt tillsammans, smaka av med salt, peppar och olja (tillsätt mer koriander och chili om du vill ha den starkare).

Pizzan

  1. Finhacka 2 st vitlöksklyftor
  2. Riv skalet från 1 limefrukt, pressa saften och tillsätt ca 1 dl olivolja till en marinad.
  3. Lägg i 1-2 dl skaldjursmix, låt marineras i 10-15 min och rör runt.
  4. Låt skaldjuren rinna av i en sil.
  5. Grädda pizzan på en varm plåt i ugnen på 220 grader i 5-10 min med tomatsås, ost och skaldjursmix.
  6. Toppa med mangosalsan precis innan servering och avsluta gärna med lite babyspenat och rödbetsskott.


TIPS!
För extra frasig pizza, vänd sidan med hål neråt.
Lägg fyllning ända ut till kanterna så blir pizzan saftigare.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.