Pizza med lufttorkad skinka, ruccola, pico de gallo och oliver
20 minuter
4 5 1 3 röster

Pizza med lufttorkad skinka, ruccola, pico de gallo och oliver

Gör din egen favoritpizza och njut av fredagsmyset – hela veckan!


Ingredienser

  • Färsk pizzabotten
  • Tomastsås
  • Ost
  • Oliver
  • Lufttorkad skinka
  • Ruccola
     

Pico de gallo (tomatsalsa)

  • 200 g blandade tomater
  • 1 st rödlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • Jalapeno efter smak
  • 1-2 st limefrukter
  • Ca 50 g färsk koriander efter smak
  • Salt och peppar

Tillagning

Pico de gallo

  1. Hacka tomater, jalapeno, rödlök och vitlök.
  2. Strimla koriandern och riv skalet från limefrukterna samt pressa ut saften.
  3. Blanda allting och smaka av med salt och peppar (tillsätt mer koriander och chili om du vill ha den starkare).


Pizzan

  1. Grädda pizzan på en varm plåt i ugnen på 220 grader i 5-10 min med tomatsås, ost och 10-15 oliver.
  2. Lägg på 3-4 skivor lufttorkad skinka, strö över pico de gallo och toppa med ruccolasallad.


TIPS!
För extra frasig pizza, vänd sidan med hål neråt.
Lägg fyllning ända ut till kanterna så blir pizzan saftigare.

Fler mumsiga recept

Pizza med kyckling och ananas

Pizza med skaldjur och mangosalsa

Pizza med oxfilé, pepparot och bacon

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.