Päronpizza med kolasås och pinjenötter
30 minuter
5 5 1 0 röster

Päronpizza med kolasås och pinjenötter

4 portioner


Ingredienser

  • 2 msk pinjenötter
  • 4 Pågen färska Pizzabottnar
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl riven pizzaost
  • 1 päron, conference
  • 1/2 dl kolasås
  • Till garnering: Citronmeliss

Tillagning

1. Sätt ugnen på 225°C.

2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.

3. Lägg pizzabottnarna på plåtar. Bred på crème fraiche och strö över pizzaost.

4. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.

5. Skär eller hyvla päronet i tunna skivor.

6. Lägg päronskivorna på pizzorna, ringla över kolasås och strö över pinjenötter.

7. Garnera med citronmeliss.

Tips: Låt päronskivorna sjuda några minuter i sockerlag smaksatt med vaniljstång, kan förberedas dagen innan och förvaras i lagen i kylskåp.

Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.