Pankofriterad kyckling "Asian style"
30 minuter
3 5 1 1 röster

Pankofriterad kyckling "Asian style"


Ingredienser

(10 pers)

  • 20 skivor Roast’n Toast
  • 1 påse mixsallad
  • 5 lime

 

Kyckling

  • 10 kycklinginnerfiléer
  • 100 g pankoströbröd
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg


Korianderdipp

  • 300 g turkisk yoghurt
  • 1 lime, saft och rivet skal
  • ½ röd chili
  • 40 g färsk koriander
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 strimlad salladslök

Tillagning

  1. Vänd kycklingen i mjöl, ägg och pankoströbröd.
  2. Panera i fritös på 170 grader i 4–5 min eller i kastrull med frityrolja.
  3. Smaksätt turkisk yoghurt med lime, chili, koriander, lite sweet chilisås och salladslök.
  4. Rosta två skivor bröd och skär bort kanterna.
  5. Lägg en trevlig krispig sallad i botten på ett bröd, lägg på kyckling och ”lock”, sätt en pinne igenom och garnera med resten av chilin.
  6. Servera med dipp och halv limefrukt.

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.