Toast med avokadoglass
60 minuter
5 5 1 0 röster

Nyårstoast med avokadoglass och löjrom


Ingredienser

(4 pers)

  • 4 skivor Surdegstoast
  • Salt och nymalen svartpeppar
  • Smör till stekning

 

Avokadoglass

  • 3 mediumstora avokados, ca 700 g
  • 1 – 1 ½ dl florsocker
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • Salt 

 

Citronmarinerad gurka

  • 1 gurka, skalad och skuren i tärningar
  • Rivet skal och saft av 1 citron, ekologisk

 

Till servering

  • Ca 100 g löjrom (kan ersättas med sik- lax, eller algrom)
  • 1 knippe gräslök, finskuren
  • 1 knippe dill, plockad

Tillagning

  1. Börja med glassen: Dela avokadon, ta ur kärnan och skeda upp fruktköttet i en bunke. Tillsätt socker, gräddfil, vispgrädde, citronsaft och salt. Mixa samman med en stavmixer eller i matberedare till en len konsistens. Justera sötman, syran och sältan efter egen smak.
  2. Kör sedan massan i glassmaskin till lagom glasskonstistens, eller häll i en plastbunke och ställ i frysen i cirka fem timmar. I det senare fallet, rör gärna om några gånger under frysningen.
  3. Blanda samman gurkan med citronskal och saft. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär bort kanterna från brödet och skär sedan varje skiva i två. Stek brödet gyllene i rejält med smör i en stekpanna. Lägg det smörstekta brödet på tallrikar. Skeda upp glassen, lägg på en klick löjrom och strö över gräslöken och dillen. Avsluta med några drag med pepparkvarnen och servera direkt!

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.