Nørrebro curry
15 minuter
5 5 1 0 röster

Nørrebro curry

Världen ryms mellan två skivor bröd och vi har gjort en resa bland världens smaker. Under en cykeltur i vårt grannlands huvudstad hittade vi en ovanligt god rostbiff- och currymacka. Vi avgjorde snabbt att några tunna äppelskivor och en nypa rostad lök var hemligheten bakom den danska fullträffen.


Ingredienser

4 portioner

  • ½ förp (à 390 g) pickles
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk curry
  • salt och svartpeppar
  • 1 rött äpple
  • 8 skivor Pågen Energi
  • 8 skivor rostbiff
  • ½ dl rostad lök

Tillagning

  1. Hacka picklesen grovt och blanda med majonnäs och curry.
  2. Hyvla äpplet tunt med mandolin eller potatisskalare.
  3. Bred curryremouladen på alla brödskivorna. Fördela rostbiff, äpple och rostad lök på hälften av bröden. Lägg resten av bröden som lock.
  4. Grilla i mackgrill ca 4 minuter.

 

Rosta din egen lök?

  1. Skala och skiva 2 gula lökar och blanda dem med 1 msk majsstärkelse.
  2. Hetta upp 1 ½ dl olja i en kastrull.
  3. Lägg i löken i omgångar.
  4. När den fått fin färg, lyft upp den med hålslev och låt rinna av och svalna på hushållspapper.

 

Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.