Mandelmassa
15 minuter
4 5 1 3 röster

Mandelmassa

Den godaste semlan fixar du själv med hemmagjord mandelmassa.


Ingredienser

(till ca 8 semlor)

  • 250 g mandlar (skållade, skalade och torra)
  • 125 g socker
  • 50 g glukos
  • 1/4 dl vatten
  • Florsocker

Tillagning

  1. Lägg de rumstempererade mandlarna i en matbredare och mal till mjöl. Socker, glukos och vatten värms till 110° C. Häll sockerlagen i matbredaren och blanda med mandelmjölet en kort stund. 
  2. Knåda därefter för hand till en smidig massa och forma till en lagom stor rulle. Skär rullen i skivor, tjocklek efter tycke och smak, och lägg på semlebullarna.
  3. Spritsa med vispad grädde, lägg på locket och sikta över florsocker med en sil. Klart! Njut!

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.