Mandelmassa
15 minuter
4 5 1 3 röster

Mandelmassa

Den godaste semlan fixar du själv med hemmagjord mandelmassa.


Ingredienser

(till ca 8 semlor)

  • 250 g mandlar (skållade, skalade och torra)
  • 125 g socker
  • 50 g glukos
  • 1/4 dl vatten
  • Florsocker

Tillagning

  1. Lägg de rumstempererade mandlarna i en matbredare och mal till mjöl. Socker, glukos och vatten värms till 110° C. Häll sockerlagen i matbredaren och blanda med mandelmjölet en kort stund. 
  2. Knåda därefter för hand till en smidig massa och forma till en lagom stor rulle. Skär rullen i skivor, tjocklek efter tycke och smak, och lägg på semlebullarna.
  3. Spritsa med vispad grädde, lägg på locket och sikta över florsocker med en sil. Klart! Njut!
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.