Macka med varmrökt lax
20 minuter
5 5 1 0 röster

Macka med varmrökt lax

Sandra Mastios levainmacka med varmrökt lax och äggröra med sting.


Ingredienser

4 pers.

  • 4 skivor valfritt surdegsbröd
  • 4 msk smör
  • 200 g varmrökt lax
  • 4 ägg, hårdkokta
  • 2 msk grekisk yoghurt
  • 3 tsk wasabi
  • ½ dl dill, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Ruccola
  • Gurka
  • Smörgåskrasse

Tillagning

  1. Mosa de hårdkokta äggen lite grovt i en skål, rör ner wasabi, grekisk yoghurt, dill, salt och peppar.
  2. Bred smör på bröden och lägg på generöst med långa skivor gurka och ruccola.
  3. Fördela äggröran över bröden och toppa med varmrökt lax som du delat i mindre bitar. Toppa med krassen och servera gärna lite grönsallad till.

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Andra gillar också

Big tuna melt Mango moon
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.