Macka med ärt- och cashewspread, halloumi och hyvlad blomkål
30 minuter
3 5 1 1 röster

Macka med ärt- och cashewspread, halloumi och hyvlad blomkål

En del saker känns väldigt avlägsna, tills man en dag befinner sig mitt i dem. Ibland är det helt enkelt dags för en utmaning. Klassiker mackan har hjälpt många kämpar längs vägen.


Ingredienser

4 portioner

Ärt- och cashewspread

  • 2 dl gröna ärtor
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk vatten
  • salt


Fyllning

  • 1 hjärtsallad
  • 1/4 blomkål
  • 400 g halloumi
  • 2 msk olja
  • 4 Pågen Solglimt
  • 1 dl solrosskott

Tillagning

  1. Ärt- och cashewspread: Tina ärtorna om de är frysta.
  2. Mixa ärtor, cashewnötter, citronsaft och vatten i en matberedare eller mixer. Smaka av med salt.
  3. Fyllning: Ansa hjärtsalladen och plocka av bladen. Skär blomkålen i buketter och hyvla eller skär i tunna skivor.
  4. Skiva halloumin och stek den gyllene i oljan i en stekpanna på medelvärme.
  5. Bred ärt- och cashewspread på underdelarna. Lägg på sallad, halloumi, blomkål och solrosskott. Lägg på överdelarna.

 

Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Andra gillar också

Mango moon Big tuna melt
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.