X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

Levande mackan
30 minuter
4 5 1 3 röster

Levande mackan

Macka med rödbetshummus, groddar och rostad fetaost. Färgglada och näringsrika mackor som piggar upp! På bilden används alfa-groddar men de går givetvis bra att byta ut mot andra spännande alternativ.


Ingredienser

4 port

  • 8 skivor Pågen Kornelle
  • 150 g fetaost
  • 500 g färdigkokta rödbetor
  • 1 förp kokta kikärter ca 390 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ msk spiskummin
  • 3 msk olivolja
  • ½ citron
  • Salt och cayennepeppar
  • 1 förp groddar
  • 1 förp ärtskott
  • ½ dl rostade pumpakärnor

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär fetaosten i tärningar, lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt baka tills osten fått fin färg.
  2. Mixa samman rödbetor, kikärter, vitlök, spiskummin, olivolja och saften av en halv citron med mixerstav eller i en matberedare. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  3. Skär av en bit av stjälken på ärtskotten, skär sedan resterande del i mindre bitar. Blanda ärtskotten med groddarna.
  4. Bre rödbetshummusen på brödskivorna. Toppa med fetaost, groddar, ärtskott och pumpakärnor.
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.