Levain med confiterat anklår och enbärspicklad svamp
60 minuter
5 5 1 0 röster

Levain med confiterat anklår och enbärspicklad svamp

Ni har setts ett par gånger och det har blivit dags att bjuda på den första egenlagade middagen. Då är en macka perfekt– lyxigt och casual på samma gång.


Ingredienser

4 portioner

Enbärspicklad svamp

  • 500 g svampmix
  • 8 enbär
  • 1/2 dl ättika, 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten

Timjanmajonnäs

  • 1 kruka timjan
  • 2 dl rapsolja
  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt och svartpeppar

Montering

  • 360 g confiterat anklår
  • 1 msk vatten
  • 4 skivor råglevain
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 förp (à 65 g) salladsmix

Tillagning

  1. Enbärspicklad svamp: Om svampen är fryst – tina den och sila av vätskan.
  2. Krossa enbären lätt och lägg i en kastrull med ättika, socker och vatten. Koka upp, tillsätt svampen och dra av från värmen. Låt svalna.
  3. Timjanmajonnäs: Hacka timjanen grovt. Värm oljan till 60°C och mixa ihop med timjanen i matberedare eller med stavmixer ca 1 minut. Sila bort timjanen och låt oljan svalna.
  4. Vispa samman äggula, senap och vinäger i en bunke. Fortsätt vispa och tillsätt timjanoljan, droppvis till en början och när det börjar bli en majonnäs i en tunn stråle. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mera vinäger.
  5. Montering: Plocka anklårsköttet från benen och värm i en kastrull med vattnet.
  6. Stek brödskivorna gyllene i olivoljan i en het stekpanna.
  7. Lägg salladen på bröden, lägg på anklåret och svampen. Servera med timjanmajonnäsen.

 

Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.