Laxtartar med "chilimatjord"
20 minuter
4 5 1 1 röster

Laxtartar med "chilimatjord"


Ingredienser

(10 pers)

Tartar

  • 350 g (färdighackad) rå lax
  • 150 g (färdighackad) kallrökt lax
  • 1 msk grovmalen skånsk senap
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • Citronskal från 1 citron
  • 50 g blandade färska örter
  • 50 g kapris

 

Chili ”matjord”

  • 3–4 skivor Kavring
  • Chili-flakes
  • Socker

Tillagning

  1. Använd 70% rå lax och 30% kallrökt lax för att få lite rökt smak. Smaksätt med salt, peppar, kallpressad rapsolja och skånsk senap. Garnera med kapris, örter och riv över lite citronskal.
  2. För ”chilimatjord”, smula kavringen och torrstek i en panna med lite chili-flakes, salt och socker efter smak.
  3. Låt svalna/torka på bakplåtspapper.
  4. Strössla jorden på tallriken, tillsammans med tartaren.
  5. Servera gärna med liten grönsallad och valfri dressing.

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.