Laxburgare med sparris
45 minuter
5 5 1 0 röster

Laxburgare med sparris


Ingredienser

4 pers.

  • 4 st hamburgerbröd
  • 400 g laxfilé
  • 2 salladslökar
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 ägg
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 msk hackad dill
  • 1 msk rapsolja
  • 1 bunt färsk sparris

Kapris- och citronsås:

  • 1,5 dl crème fraiche
  • 2 msk kapris
  • 1 citron

Tillagning

  1. Mixa lax och salladslök i en matberedare.
  2. Tillsätt kryddor, ägg, crème fraiche och dill.
  3. Forma fyra fiskburgare och pensla med olja.
  4. Ansa sparrisen, krydda och ringla över lite olja. Lägg eventuellt i folie.
  5. Blanda samman crème fraiche och kapris till såsen.
  6. Riv lite av citronskalet och blanda ner det i såsen.
  7. Smaksätt med lite citronsaft och ev salt, peppar.
  8. Grilla burgarna en stund innan sparrisen läggs på grillen.
  9. Vänd när det är gyllene.
  10. Lägg en laxburgare i varje bröd och stick sedan i sparrisstänger.
  11. Toppa med såsen.

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Fler recept med

Andra gillar också

Lost at Sea Hummer med bröd
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.