Lax-smörrebröd
20 minuter
5 5 1 0 röster

Lax-smörrebröd


Ingredienser

(ca 4 pers.)

  • Pågen Surdegsgoda
  • Grönsallad
  • 200 g kallrökt lax
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 citron
  • 3 msk smör
  • Dill eller persilja till garnering


Pepparrotscrème

  • 1 msk crème fraiche 34%
  • 200 g frysta ärtor
  • ca 10 g riven pepparrot
  • 20 g rostade rapsfrö

Tillagning

  1. Koka ärtorna i 30 sekunder. Häll av vattnet och låt ärtorna svalna.
  2. Blanda ärtorna, pepparroten och crème fraiche i en skål och mixa med en stavmixer. Rör försiktigt ner rapsfröna.
  3. Bryt av ändarna på sparrisen och lägg i en panna tillsammans med saften av en citron, ca ½ dl vatten och smöret. Koka i två minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Bred på lite av pepparrotscrèmen på brödet, lägg på sallad och 1-2 skivor lax. Lägg på 1 msk av pepparrotscrèmen på laxen och sedan 2-3 sparris. Garnera med rapsfrö och örter.


TIPS! Om du vill förenkla för dig, använd färdig Pepparrotsvisp.

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.