LantToast med het äggröra, grillad zucchini och rostade sesamfrön
10 minuter
5 5 1 1 röster

LantToast med het äggröra, grillad zucchini och rostade sesamfrön

Under sommarens grillkvällar blir det inte sällan över lite grillade grönsaker och mindre mängder sås – som kanske inte kan bli en fullvärdig måltid på egen hand, men som kan komponeras ihop till en maffig lunchmacka dagen efter. Ett kokt ägg som blivit över från frukosten bidrar med protein och gör mackan riktigt mättande. Variera påläggen beroende på vad som finns hemma, men försök gärna blanda krämiga, grillade och färska, krispiga komponenter – det gör mackan intressant såväl smak- som konsistensmässigt.


Ingredienser

2 port.

  • 2 skivor Pågen LantToast
  • 2 msk sesamfrö
  • 2 kokta ägg
  • 1 salladslök
  • ½ dl majonnäs
  • Het chilisås, t.ex. Sriracha, D’Elidas eller Tabasco
  • 4 cocktailtomater
  • 1 dl grillade grönsaker, t.ex. zucchini, aubergine och/eller paprika
  • Blandade salladsblad
  • Färska örter, t.ex. timjan, oregano och/eller persilja
  • Salt och svartpeppar

Tillagning

  1. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. För över på ett fat.
  2. Skala och hacka äggen.
  3. Finstrimla salladslöken.
  4. Blanda samman ägghacket och salladslöken med majonnäsen. Smaka av med chilisås, salt och peppar.
  5. Dela tomaterna på hälften.
  6. Rosta brödet.
  7. Fördela sallad, äggröra, tomater och grillade grönsaker på mackorna. Toppa med rostade sesamfrön och örter.
  8. Klart!

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.