Landgång med ägg- och pepparrotsfärskost, hyvlade grönsaker och räkor
Ingredienser
4 portioner
8 skivor JätteFranska
1 förp (480 g) handskalade räkor
Grönsaker
1 morot
2 gulbetor
1 silverlök
4 rädisor
1 rött äpple
10 isbitar
Ägg- och pepparrotsfärskost
4 ägg
200 g cream cheese
1 1/2 – 2 msk riven färsk pepparrot
salt och svartpeppar
Till garnering
Röd mangold
Tillagning
Grönsaker: Skala moroten och dela i två delar. Hyvla eller skär i tunna skivor på längden. Skala gulbetorna och löken, hyvla eller skär dem i tunna skivor. Hyvla eller skär rädisor och äpple i tunna skivor. Lägg äpplet och grönsakerna i en bunke, fyll på med kallt vatten och is och ställ i kylskåp ca 30 minuter.
Ägg- och pepparrotsfärskost: Lägg äggen i kokande
vatten och koka 9 minuter. Spola dem i kallt vatten.
Skala äggen och pepparroten, hacka äggen och riv pepparroten. Blanda med färskosten. Krydda med salt och peppar.
Låt äpplet och grönsakerna rinna av i ett durkslag.
Skär bort kanterna på bröden och lägg dem bredvid varandra två och två. Bred på äggosten och lägg på räkorna. Lägg på äpple och grönsaker och garnera med röda mangoldskott.
Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.
Lämna en kommentar
0 kommentarer