Kräft-lyxmacka
40 minuter
5 5 1 0 röster

Kräft-lyxmacka


Ingredienser

(ca 4 pers.)

  • Pågen Surdegsgoda
  • Färsk spenat
  • Ca 170 kräftstjärtar
  • 200 g Keso
  • 3 stavar bladselleri
  • ½ gurka
  • ½ rödlök
  • 1 knippe dill
  • 1 limefrukt (obesprutad)
  • ½ chili

Tillagning

Kräftstjärtssalsa

  1. Skär bladselleri, rödlök och gurka i små tärningar.
  2. Plocka bort fröna ur chilin och hacka den fint.
  3. Hacka dillen grovt, blanda den med tärningarna och chilin, tillsätt rivna skal och saften från limefrukten och rör runt försiktigt.
  4. Vänd ner kräftstjärtarna i salsan och smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylskåpet i ca en halvtimme.
  5. Skölj spenaten och lägg den på brödet.
  6. Lägg på ca en matsked Keso och därefter salsan, ca 2-3 matskedar. Garnera med peppar och dillvippa.

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.