Köttbullemacka med snabbpicklad rödkål
20 minuter
5 5 1 0 röster

Köttbullemacka med snabbpicklad rödkål

Rödkål piggas lätt upp med en sötsyrlig marinad. Håller cirka en vecka i kylskåp.


Ingredienser

Snabbpicklad rödkål (8 smörgåsar)

  • 250 g rödkål
  • 1 krm salt
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk strösocker

 

Köttbullemacka

  • 1 skiva PågenLimpan
  • smör
  • salladsblad
  • 4 köttbullar 
  • 2 msk snabbpicklad rödkål

Tillagning

Snabbpicklad rödkål

  1. Skär eller hyvla rödkålen tunt. 
  2. Lägg den i en skål och strö över salt. Krama kålen med händerna så att saltet fördelas jämt. Låt stå i 10 minuter.
  3. Rör ut socker i äppelcidervinäger. Rör tills sockret är löst.
  4. Häll vinägern över kålen och blanda runt. 

 

Köttbullemacka

  1. Bred smör på brödet och lägg på sallad.
  2. Halvera köttbullarna och lägg på dem på brödet.
  3. Toppa med rödkål.

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.