X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

Klassiska Mandelmusslor
5 5 1 0 röster

Klassiska Mandelmusslor

Inför Pågens 140-årsjubileum hittade vi en skatt i arkivet – familjen Påhlssons receptbok från 1892. Det är en fantastisk bok med handskrivna recept från en svunnen tid. Här bjuder vi på ett smakprov ur boken – klassiska mandelmusslor från Matilda och Anders Påhlssons tid.


Ingredienser

15-20 st

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/3 dl socker
  • 130 g smör (rumstemperatur)
  • 1 dl mandelspån
  • 1 ägg
  • Kornen från ½ vaniljstång
  • Lite extra smör att smöra formarna med.

Tillagning

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till en deg. Låt degen vila i kylen tills den blir hård och fast.

  2. Ta fram musselformarna och smöra dem med lite smör. Fyll formarna med degen genom att trycka ut med tummen till lagom tjocklek.

  3. Sätt ugnen på 200°. Baka i mitten av ugnen i 10-12 min. Ta ut och töm formarna direkt. Var försiktig så du inte bränner dig.

  4. Låt mandelmusslorna svalna på ett galler.
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.