45 minuter
5 5 1 5 röster

Kladdkaka med gifflar


Ingredienser

Botten

  • 1 påse gifflar kanel


Kladdkakssmet

  • 3 ägg
  • 4,5 dl socker
  • 2,5 tsk vaniljsocker
  • 6 msk cacao
  • 150 g smör, smält
  • 1,5 krm salt
  • 2,25 dl vetemjöl


Förslag på servering

  • Vispad grädde och lite färska bär

Tillagning

  1. Använd en form med storlek ca 21-23 cm i diameter. Lägg i gifflarna i botten.
  2. Häll smeten i formen.
  3. Grädda i ca 35 minuter i mitten av ugnen, 175 grader.
  4. Vänd upp och ned på kakan och dra bort bakplåtspappret innan serveringen. Gifflarna bildar ett fint mönster på kakan
  5. Servera med en klick vispad grädde och lite färska bär.

Lämna en kommentar

4 kommentarer
  • Sara Hallman 29 januari 2017

    Hej. Det borde stå smält smör, för den som kanske inte vet att det ska vara smält =)

  • Pågen 30 januari 2017

    Det har du rätt i, tack för att du är så vaken! Nu har vi lagt till det i receptet. :-)

  • Marika 03 februari 2017

    Storlek på formen kan nog vara bra att rekommendera? :) Sen om gifflarna läggs i först eller sen.

  • Pågen 06 februari 2017

    Hej, Marika! Formen vi använde var 23 cm i diameter, så 21-23 cm kan nog vara lagom. Gifflar-skivorna läggs i botten av formen, sedan häller man smeten över skivorna. Tack för att du hörde av dig!

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.