Kebabmacka med vitlöksdipp och snacksgurka
30 minuter
2 5 1 1 röster

Kebabmacka med vitlöksdipp och snacksgurka

Ofta är det roligt att dela en måltid med andra, men ibland vill man bara vira in sig i täcket och äta sin macka i fred.


Ingredienser

4 portioner

Vitlöksyoghurt

  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matyoghurt
  • salt


Fyllning

  • 1/2 förp (à 350 g) köttbullar
  • 3 dl (ca 150 g) riven ost
  • 1 1/2 msk köftekrydda
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 krm salt
  • 1 dl rostad lök
  • 8 skivor Surdegsbröd LantGoda


Till servering

  • Snacksgurka och feferoni

Tillagning

  1. Vitlöksyoghurt: Skala och riv vitlöksklyftan och rör ihop med yoghurten. Smaka av med salt.
  2. Fyllning: Skiva köttbullarna och blanda med ost, köftekrydda, cayenne, salt och lök i en bunke.
  3. Fördela blandningen på 4 skivor bröd och lägg på resten av bröden som lock.
  4. Grilla i mackgrill ca 6 minuter tills osten har smält.
  5. Dippa mackorna i vitlökdippen och servera med snacksgurka och feferoni.

 

Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.