X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

Hönö med varmrökt lax och potatissallad
10 minuter
5 5 1 0 röster

Hönö med varmrökt lax och potatissallad


Ingredienser

  • 1 Hönökaka
  • Smör
  • 150 g varmrökt lax
  • 200 g kokt, kall nypotatis
  • 1/2 röd lök
  • 4 salladslökar
  • Dillkvist
  • 1 saltgurka
  • 5-7 blad färsk fransk dragon

 

Dressing

  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • Peppar
  • 3/4 dl rapsolja

Tillagning

  1. Skär potatisen i mindre bitar och lägg i en skål.
  2. Hacka röd lök och saltgurka, skär dragon grovt och skiva salladslök fint. Blanda med potatisen och några små dillvippor.
  3. Vispa ihop senap med socker, salt och lite peppar i en skål. Tillsätt oljan droppvis under ständig omrörning. Blanda försiktigt ner dressingen i potatissalladen.
  4. Dela en Hönökaka i önskad storlek. Bred smör på brödet, fördela potatissalladen och lägg på laxen.
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.