Het burgare med färsk chili och Sambal Oelek
5 5 1 0 röster

Het burgare med färsk chili och Sambal Oelek


Ingredienser

4 st

  • 1 paket Pågen Brioche Gourmet Hamburgerbröd 
  • ½ ask gula cocktailtomater
  • 500 g blandfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • Olivolja
  • 1 rödlök
  • Krispsallad
  • I kruka färsk koriander
  • Rostad lök
  • Salt 
  • Peppar

Dressing:

  • 4 msk crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 2 tsk Sambal Oelek

Tillagning

Gör så här:

Rör ihop alla ingredienser till dressingen och ställ i kylen. 
Dela chilin och ta bort kärnorna och det vita inuti.
Hacka fint och lägg i en bunke.
Pressa vitlöksklyftorna och blanda allt med köttfärsen.
Salta och peppra.
Forma till 4 st burgare och pensla med olivolja. 

Grilla burgarna och montera sedan ihop hamburgaren.
Börja med sallad, burgare, dressing och rödlök.
Toppa med rostad lök och koriander.
Servera gärna med ugnsrostade potatisklyftor.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.