Grillmacka med pesto och mozarella
20 minuter
5 5 1 0 röster

Grillmacka med pesto och mozarella


Ingredienser

4 pers.

  • 8 skivor bröd
  • 1 sats pesto (se recept nedan)
  • 1 huvud endivesallad
  • 2 mozzarella
  • 40 g rucolasallad
  • 12 skivor bresaola
  • rivet skal från 1/2 citron


Pesto

  • 1 kruka basilika
  • 1/2 dl rostade pinjenötter
  • 1 vitlöksklyfta (pressad)
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl riven parmesanost
  • svartpeppar 

Tillagning

  1. Mixa alla ingredienserna till peston tills de blir släta.
  2. Grilla (eller rosta) brödskivorna på bägge sidor.
  3. Bred pesto på varje underdel.
  4. Skär endivesallad och mozzarella i tunna skivor.
  5. Varva sallad, mozzarella, bresaola och citronskal ovanpå peston.
  6. Lägg på brödets ovandel som ett lock.
  7. Tryck till lite lätt och värm bröden försiktigt på grillen innan servering.

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.