Grillat levainbröd med vannameiräkor, pocherat ägg och basilikamajonnäs
30 minuter
3 5 1 1 röster

Grillat levainbröd med vannameiräkor, pocherat ägg och basilikamajonnäs

Så en söndagsmorgon händer det: svärföräldrarna kommer över på brunch. Finns det nåt annat val än att gå all in?


Ingredienser

4 portioner

Paprikahack

  • 1/2 förp (à 530 g) grillad
  • paprika
  • 1 dl kärnfria svarta oliver,
  • gärna kalamata
  • 1 dl mandel
  • 1/2 dl olivolja
  • salt och svartpeppar

 

Basilikamajonnäs

  • 1 kruka basilika
  • 2 dl majonnäs
  • Pocherat ägg
  • 1 liter vatten
  • 3 msk ättika, 12 %
  • 4 ägg
  • Räkor
  • 350 g råa vannameiräkor
  • 1 msk rapsolja
  • 4 skivor Vetelevain
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 förp (à 65 g) spröd salladsmix

Tillagning

  1. Tina räkorna.
  2. Paprikahack: Mixa paprika, oliver, mandel och olivolja till ett grovt hack i en matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  3. Basilikamajonnäs: Plocka av basilikabladen och hacka dem fint. Rör ihop med majonnäsen och smaka av med salt och peppar.
  4. Pocherat ägg: Koka upp vattnet med ättikan. Knäck ett ägg i sänder i en kopp och låt dem försiktigt rinna ner i vattnet ett och ett med en hålslev under. Koka sakta 3-4 minuter. Lyft över äggen till en bunke med kallt vatten. Spara kokvattnet till senare och håll det varmt.
  5. Räkor: Skala räkorna och genomstek dem i oljan i en het stekpanna och krydda med salt.
  6. Stek brödet gyllene i olivoljan i en stekpanna på hög värme.
  7. Doppa äggen i kokvattnet 1 minut, lyft upp och låt rinna av på hushållspapper.
  8. Fördela paprikahacket på bröden. Lägg på sallad och räkor. Toppa med pocherat ägg och servera med basilikamajonnäs.

 

Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.