X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

Grillad sub med kräftstjärtar och syrad fänkål
20 minuter
2 5 1 1 röster

Grillad sub med kräftstjärtar och syrad fänkål

Världen ryms mellan två skivor bröd och vi har gjort en resa bland världens smaker. Efter en lång segeltur blev vi bjudna på en annorlunda kräftskiva. Ja, annorlunda på ett bra sätt.


Ingredienser

4 portioner

  • 4 Pågen Subs
  • 1 fänkål
  • ½ dl ättika, 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 130 g pesto tomat
  • 1 förp (à 360 g) kräftstjärtar
  • ½ förp (à 65 g) rucola

Tillagning

  1. Ansa och skär fänkålen i strimlor. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Tillsätt fänkålen och låt koka 3 minuter. Dra av från värmen och låt svalna.
  2. Låt kräftstjärtarna rinna av väl.
  3. Bred pesto på både över- och underdelarna av brödet. Fördela kräftstjärtarna på underdelarna. Sila av fänkålen och lägg den på kräftstjärtarna. Toppa med rucola. Lägg på överdelarna som lock.
  4. Grilla i mackgrill ca 5 minuter.

 

Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.