Grillad macka med svampröra och sidfläsk
30 minuter
5 5 1 0 röster

Grillad macka med svampröra och sidfläsk

Sandra Mastios grillade macka med svampröra och sidfläsk.


Ingredienser

4 pers.

  • 4 skivor valfritt surdegsbröd eller levain
  • 500 g svamp
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och
  • krossade
  • 2 msk smör
  • 1 kvist timjan
  • 1,5 msk dijonsenap
  • 4 msk crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 150 g sidfläsk
  • 200 g Gruyère
  • Picklad rödlök
  • Grönsallad

Tillagning

Ugn 200 grader.

  1. Dela svampen i mindre bitar. Fräs i smöret tillsammans med timjan, salt, peppar och vitlöken till svampen är genomstekt och lite krispig. Låt svalna och rör ner crème fraiche och dijonsenap.
  2. Skär sidfläsket i ca 1 x 1 cm. Lägg i en kall panna och sätt värmen på medelhög, stek tills de är krispiga och låt dem rinna av på papper.
  3. Lägg upp svampröran på bröden, fördela över sidfläsket och toppa med en ordentlig hög riven gruyère. Gratinera i ugn tills osten är bubblande gyllene.
  4. Servera med picklad rödlök och en fräsch och enkel grönsallad.

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.