Gifflarfyllda äpplen
25 minuter
4 5 1 11 röster

Gifflarfyllda äpplen


Ingredienser

  • 1 äpple
  • 2 st Pågen Gifflar
  • 1 msk rårörsocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk smör

Tillagning

  1. Värm ugnen till 225°.
  2. Skala äpplet och ta ur kärnhuset.
  3. Skär av lite i botten så att äpplet står stadigt. Ställ det i en smord ugnssäker form.
  4. Skär gifflarna i mindre bitar och tryck ner bitarna i äpplet.
  5. Lägg smör ovanpå och strö över kanel och rårörsocker.
  6.  Grädda i mitten av ugnen tills äpplet är mjukt. Mjöliga äpplen 15-20 minuter, fasta äpplen 25-35 minuter.
  7. Servera äpplet varmt med vaniljsås, vaniljglass eller vispad grädde med lite kanel.
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.