Gifflardessert med frosting och bär
10 minuter
5 5 1 0 röster

Gifflardessert med frosting och bär


Ingredienser

  • 1 påse gifflar vanilj
  • 250 g bär, gärna hallon


Frosting

  • 100 gr färskost
  • 25 gr smält smör
  • 1 msk mjölk (3% fett)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl florsocker

Tillagning

  1. Frosting: Vispa ihop färskost, smält smör, mjölk och vaniljsocker till en jämn och fluffig smet. Blanda i florsockret.
  2. Dela gifflarna i bitar och lägg dem i en form, t ex en pajform.
  3. Fördela bären i formen.
  4. Värm hela formen i micro, ca 20 sekunder, så att gifflar och bär blir ljumna.
  5. Ringla över frostingen och servera som dessert.


Tips!
Vill du ha en friskare smak på frostingen kan du blanda i lite rivet citronskal (zest) i blandningen.

Älskar du choklad? Byt ut florsockret i frostingen mot flor med chokladsmak

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.