X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

Fransk löksoppa
5 5 1 0 röster

Fransk löksoppa


Ingredienser

  • 8 stora gula lökar, ca 1 kg
  • 60 g smör
  • 1,5 liter kycklingbuljong eller grönsaksbuljong
  • 2 msk mörk balsamvinäger 
  • 1 näve färsk timjan
  • 3 lagerblad
  • 4 skivor överblivet bröd, till exempel Pågen Levain
  • 200 g riven Gruyere, Emmentaler eller annan ost du har hemma
  • Salt och peppar

Tillagning

Gör så här:

  1. Skala och skiva löken fint. Smält smöret i en kastrull och fräs löken vid medelvärme tills den är mjuk och gyllene.
  2. Tillsätt kycklingbuljong och balsamvinäger 
  3. Koka med färsk timjan och lagerblad i 20-30 minuter. Krydda med salt och peppar.
  4. Värm under tiden ugnen till 275 grader, över- eller grillvärme. Riv osten grovt och rosta brödskivorna lätt.
  5. Fördela löksoppan i ugnsfasta soppskålar. Lägg i brödskivorna och fördela den rivna osten ovanpå.
  6. Gratinera i 5-8 minuter, tills osten bubblar och får vacker färg. Håll ett öga på den så att den inte bränns.
  7. Garnera med färsk timjan, servera och njut!
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.