Dekadenta veganmackan
30 minuter
5 5 1 1 röster

Dekadenta veganmackan

Macka med örtbakad portabello, tryffelmajonnäs och rostad lök. Portabellon ugnsbakas under ett krispigt örttäcke och får en mycket djup och mustig smak. I receptet används vegansk majonnäs – men det går givetvis bra med vanlig.


Ingredienser

4 port

  • 4 skivor Pågen Energi
  • 4 stora portabellosvampar
  • 1 knippe persilja
  • 1 knippe timjan
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl ströbröd
  • 50 g mjölkfritt margarin/smör eller ½ dl rapsolja
  • 2 dl äggfri majonnäs/vanlig majonnäs
  • Tryffelolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g sallad
  • ½ dl rostad lök
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg svamparna i en ugnsfast form med hatten nedåt. Salta och peppra.
  2. Finhacka persilja, timjan och vitlök. Blanda med ströbröd och margarin/smör/olja. Salta lätt. Fördela blandningen på svamparna. Låt baka tills blandningen fått fin färg, ca 15 min.
  3. Blanda samman majonnäsen med några droppar tryffelolja.
  4. Rosta bröden i brödrost. Gnid med en delad vitlöksklyfta.
  5. Bre på majonnäs, lägg på sallad och portabello. Strö över rostad lök.

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.