X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

Dekadenta veganmackan
30 minuter
4 5 1 2 röster

Dekadenta veganmackan

Macka med örtbakad portabello, tryffelmajonnäs och rostad lök. Portabellon ugnsbakas under ett krispigt örttäcke och får en mycket djup och mustig smak. I receptet används vegansk majonnäs – men det går givetvis bra med vanlig.


Ingredienser

4 port

  • 4 skivor Pågen Energi
  • 4 stora portabellosvampar
  • 1 knippe persilja
  • 1 knippe timjan
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl ströbröd
  • 50 g mjölkfritt margarin/smör eller ½ dl rapsolja
  • 2 dl äggfri majonnäs/vanlig majonnäs
  • Tryffelolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g sallad
  • ½ dl rostad lök
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg svamparna i en ugnsfast form med hatten nedåt. Salta och peppra.
  2. Finhacka persilja, timjan och vitlök. Blanda med ströbröd och margarin/smör/olja. Salta lätt. Fördela blandningen på svamparna. Låt baka tills blandningen fått fin färg, ca 15 min.
  3. Blanda samman majonnäsen med några droppar tryffelolja.
  4. Rosta bröden i brödrost. Gnid med en delad vitlöksklyfta.
  5. Bre på majonnäs, lägg på sallad och portabello. Strö över rostad lök.
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.