20 minuter
5 5 1 11 röster

Cheesecake med Gifflar


Ingredienser

Botten

  • 1 påse Pågen Gifflar


Smet

  • 4 blad gelatin
  • 200 g färskost
  • 2 äggulor (ca 2 msk)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk finrivet citronskal (obesprutat)
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 2 äggvitor (ca 4 msk)
  • 50 g florsocker

Tillagning

Botten

  1. Lägg gifflarna i botten av en springform (ca 20 cm i diameter) och tryck till dem lätt.


Smet

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter.
  2. Rör ihop färskosten med äggulor, crème fraiche, vaniljsocker, citronskal och citronsaft i en skål.
  3. Ta upp gelatinbladen ur vattnet tillsammans med vattnet som följer med gelatinet. Smält gelatinet i en skål över vattenbad.
  4. Rör ut gelatinet med lite av färskostblandningen och vänd sedan ner det i resten av färskostblandningen.
  5. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt florsockret och vispa ytterligare två minuter. Vänd ner de vispade äggvitorna i färskostblandningen.
  6. Häll smeten över gifflarna i springformen och låt din cheesecake vila i kylskåpet till nästa dag.


Garnering

  1. Vispgrädde och färska bär efter egen smak, t ex hallon, jordgubbar och blåbär.


Tips

  1. Det går bra att frysa cheesecaken innan du garnerar den.

Lämna en kommentar

2 kommentarer
  • Ingemar Andersson 09 december 2016

    En variant: 1 Gör en botten av 8 runda Kanelknäcke(120 g) och 60 gram rumsvarmt smör i en 24cm-form 2 Skiva varje giffel i 3 skivor 3 Gör cheesecakefyllning enligt recept. (Bra med lätt fraiche - 8%) 4 Häll ¼ av fyllningen på kanelknäckebottnen 5 Lägg giffelskivor tätt på fyllningen. Spara 4-6 till garnering 6 Häll på resten av fyllningen 7 Dekorera med sparade giffelskivor & några Romerska bågar. Låt kakan stelna i kyl. 8 Pudra över kanel innan servering. Grädde behövs inte :-)

  • Pågen 12 december 2016

    Tack för att du delar med dig av detta recept. Det låter riktigt smarrigt! :-)

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.