20 minuter
4 5 1 27 röster

Cheesecake med Gifflar


Ingredienser

Botten

  • 1 påse Pågen Gifflar


Smet

  • 4 blad gelatin
  • 200 g färskost
  • 2 äggulor (ca 2 msk)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk finrivet citronskal (obesprutat)
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 2 äggvitor (ca 4 msk)
  • 50 g florsocker

Tillagning

Botten

  1. Lägg gifflarna i botten av en springform (ca 20 cm i diameter) och tryck till dem lätt.


Smet

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter.
  2. Rör ihop färskosten med äggulor, crème fraiche, vaniljsocker, citronskal och citronsaft i en skål.
  3. Ta upp gelatinbladen ur vattnet tillsammans med vattnet som följer med gelatinet. Smält gelatinet i en skål över vattenbad.
  4. Rör ut gelatinet med lite av färskostblandningen och vänd sedan ner det i resten av färskostblandningen.
  5. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt florsockret och vispa ytterligare två minuter. Vänd ner de vispade äggvitorna i färskostblandningen.
  6. Häll smeten över gifflarna i springformen och låt din cheesecake vila i kylskåpet till nästa dag.


Garnering

  1. Vispgrädde och färska bär efter egen smak, t ex hallon, jordgubbar och blåbär.


Tips

  1. Det går bra att frysa cheesecaken innan du garnerar den.
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.