Charlotte Royale med Pågen Gifflar Vanilj
20 minuter
4 5 1 2 röster

Charlotte Royale med Pågen Gifflar Vanilj

Fixa enkelt en vacker och festlig nyårsefterrätt


Ingredienser

2 påsar Pågen Gifflar Vanilj
Bärmousse (du kan göra egen enligt receptet nedan eller använda färdig mousseblandning)

Ingredienser egen bärmousse:
 
1 vaniljstång
3 dl grädde
160 g socker
3 gelatinblad
6 dl gräddfil
125 g färska hallon
150 g färska jordgubbar

 

Tillagning

 1. Täck insidan av skålen (ca 20 cm i diameter) med plastfolie
2. Skiva gifflarna
3. Täck insidan skålen med gifflar-skivorna
4. Häll i bärfyllningen
5. Täck toppen med gifflar-skivor
6. Ställ i kylen i minst 4 timmar eller ställ i frysen och ta upp minst en timme innan servering

Bärmousse:

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten
2. Skrapa ur vaniljstången i en kastrull. Koka upp vaniljfrön, den urskrapade vaniljstången, grädde och socker. Ta av från plattan.
3. Krama ur gelatinbladen och rör ner i grädden
4. Lyft ut vaniljstången
5. Tillsätt gräddfilen och bären

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.