Cake pops av julemuffins
35 minuter
5 5 1 0 röster

Cake pops av julemuffins


Ingredienser

Ca 10-12 st

  • 1 paket Pågen Julemuffins
  • 3-4 msk färskost
  • 200 g vit choklad
  • 1 tsk kokosolja
  • Dekoration t ex strössel, krossade polkagrisar, hackade nötter.
  • Klubbpinnar alt. grillpinnar delade på mitten.

Tillagning

  1. Smula ner muffinsen i en skål och blanda med färskosten. Ta lite i taget och känn efter tills konsistensen är lite kladdig men ändå fast.
  2. Rulla degen till bollar, ca 2 cm i diameter, och ställ i frysen i ca 20 minuter.
  3. Smält chokladen i vattenbad och blanda i lite kokosolja (eller rapsolja om du inte har kokosolja). Det gör att chokladen blir smidigare och får en jämnare yta.
  4. Ta fram bollarna ur frysen. Doppa pinnarna i chokladen och tryck in i bollen, detta gör att den sitter bättre.
  5. Sänk ner hela bollen i chokladen och skaka av överflödet försiktigt. Låt torka litegrann, dekorera sedan med valfria toppings.

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.