Bruschetta
20 minuter
5 5 1 3 röster

Bruschetta

Fräsch tomatröra på vitlöksgratinerat lantbröd, med inspiration från Italien.


Ingredienser

(4 personer)

  • 6 skivor lantbröd
  • 1/2 dl olivolja
  • 3 klyftor vitlök
  • örtsalt och svartpeppar

Tomatröra

  • 4 tomater, hackade
  • 1 dl färsk basilika, hackad
  • 1 msk olivolja
  • örtsalt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda en tomatröra av hackade tomater, basilika och lite olivolja. Smaka av med örtsalt och svartpeppar. Ställ svalt.
  3. Häll olivolja i en skål och pressa ned vitlök. Rör om.
  4. Dela lantbrödsskivor i diagonaler. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Pensla bröden med vitlöksoljan.
  6. Gratinera bröden i 10-12 minuter.
  7. Tag ut skivorna och lägg dem på ett fat.
  8. Fördela tomatröran på bröden strax före severing.

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.