Bröd- och grönsaksstavar med ärtdipp
15 minuter
5 5 1 0 röster

Bröd- och grönsaksstavar med ärtdipp

Innan middagen kan det behövas något som stillar den värsta hungern, både för stora och små. Att dippa bröd- och grönsaksstavar är då ett bra alternativ.


Ingredienser

4 port

  • 3 dl frysta gröna ärter
  • 100 g färskost
  • ½ vitlöksklyfta
  • Örtsalt
  • 5 skivor Pågen LingonGrova eller 4 skivor Pågen Surdegskex eller rostade brödstavar
  • Grönsaksstavar, förslagsvis morötter, gurka, kokta skärbönor eller lättkokta blomkålsbuketter.

Tillagning

  1. Koka upp saltat vatten i en liten kastrull. Lägg i ärterna och låt vattnet koka upp. Slå av vattnet.
  2. Lägg i en skål tillsammans med färskost. Mixa med mixerstav eller mosa ihop med en gaffel. Det behöver inte vara helt slätt. Smaka av med örtsalt och peppar.
  3. Rosta LingonGrova i brödrosten, skär i avlånga trekanter.
  4. Servera som en dip tillsammans med Surdegskex, eller rostade brödstavar och grönsaksstavar i säsong.
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.