X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

Bookmaker på surdegsbröd
25 minuter
5 5 1 0 röster

Bookmaker på surdegsbröd


Ingredienser

Bookmaker

4 pers.

  • 4 skivor Surdegsbröd LantGoda
  • 1 msk smör
  • 4 skivor ryggbiff med kappa (150 g styck)
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 kvisttomater i tunna skivor
  • 4 msk riven pepparrot
  • 4 msk dragoncrème
  • rapsolja
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn

 

Dragoncrème

2 dl

  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • dl plockad dragon
  • 2 dl majsolja av god kvalitet
  • salt och peppar

 

Tillagning

Bookmaker

  1. Stek ryggbiffen i rapsolja till en kärntemperatur på 50°C.
  2. Krydda med salt och peppar.
  3. Låt vila i 2 minuter.
  4. Stek brödskivorna på båda sidor i smör tills de är gyllenbruna.
  5. Bred ut senapen jämnt på bröden och fördela tomatskivorna.
  6. Skiva biffarna och lägg en biff på varje toast.
  7. Strö över pepparroten.
  8. Servera med dragoncrème.

 

Dragoncrème

  1. Mixa äggula, dijonsenap, vinäger och dragon i en blender till slät konsistens.
  2. Mixa i oljan i en tunn stråle.
  3. Smaka av med salt och peppar.

 


TIPS: Servera gärna bookmakern med ugnsrostad färskpotatis så har du plötsligt en stor varmrätt!

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.