Blomkål- och fänkålssoppa
30 minuter
2 5 1 2 röster

Blomkål- och fänkålssoppa

Sandra Mastios blomkål- och fänkålssoppa med surdegsbröd.


Ingredienser

4 pers.

  • 2 fänkål
  • 1 blomkål
  • 2 tsk havssalt
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl äpplemust
  • 1 l kycklingbuljong
  • 1 krm muskotnöt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 4 skivor valfritt surdegsbröd

Tillagning

Ugn 175 grader.

  1. Ansa blomkålen och fänkålen och skär dem i mindre bitar, skala och krossa vitlöken. Lägg allt i en ugnsfast form och ringla över 2 msk olivolja och 1 dl äpplemust. Rosta sedan allt i ugnen till grönsakerna är mjuka och gyllene.
  2. Lägg över grönsakerna i en kastrull, häll på buljongen och koka upp. Mixa slätt och om du vill ha en helt slät soppa silar du den. Rör ner yoghurten men koka inte soppan, smaka av med muskotnöt, vitpeppar och ev salt.
  3. Toppa soppan med rostade hasselnötter, grönmögelost och en örtolja. Servera med några skivor gott surdegs- eller levainbröd med smör.

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Andra gillar också

Kreuzberg Melbourne BBQ
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.