Bacon- och äggmacka
20 minuter
5 5 1 0 röster

Bacon- och äggmacka


Ingredienser

4 pers.

  • 8 skivor rågbröd
  • En sats äggsallad (se recept nedan)
  • 8 skivor bacon, stekt
  • 12 halvtorkade tomathalvor
  • 20-40 gram babyspenat

 

Äggsallad

  • 3 kokta ägg, hackade
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • En kvist persilja
  • 1/2 rödlök, finhackad
  • Gröna oliver, hackade, efter egen smak
  • En nypa paprikapulver
  • Salt
  • Peppar

Tillagning

  1. Blanda ägg, majonnäs, senap, persilja, lök, oliver och paprika.
  2. Smaka av med salt, peppar och ev något av det ovanstående om det behövs mer smak.
  3. Ställ äggsalladen kallt.
  4. Bred äggsalladen på de två skivorna.
  5. Lägg bacon på ena skivan och tomat på andra.
  6. Lägg spenat på tomaten och lägg på skivan med bacon.

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.