Pågen Avokado- och kimchi-klamma
40 minuter
5 5 1 0 röster

Avokado- och kimchiklämma


Ingredienser

4 pers.

4 portionsbröd

Per klämma

  • 50 g Avokadoröra (se recept nedan)
  • 40 g Kimchigrönt (se recept nedan)
  • 10 g Babyspenat

Avokadoröra

  • 1 avokado, tärnad
  • 1 ½ dl turkisk yoghurt
  • 30 g soltorkad tomat, grovhackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 msk citronjuice
  • Salt

Kimchigrönt

  • 75 g gurka, urkärnad och tärnad
  • 45 g salladslök, tunnskivad
  • 75 g groddar
  • 80 g spetskål, tunnstrimlad
  • 2 msk kimchipaste
  • Salt

Tillagning

  1. Blanda ihop ingredienserna till kimchigrönt. Smaka av med salt och låt stå och dra i 30 minuter innan den används (låt kimchin rinna av lite innan användning).
  2. Blanda ihop alla ingredienser till avokadoröran. Smaka av med salt.
  3. Dela på brödet.
  4. Lägg avokadoröra på ena halvan och kimchigrönt på andra.
  5. Lägg spenat på avokadoröran och slå sen ihop smörgåsen.

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.