Ärtpesto
5 5 1 1 röster

Ärtpesto


Ingredienser

ÄRTPESTO

  • 1 skiva vitt bröd
  • 3 dl frysta, gröna ärtor
  • 1 dl parmesanost
  • ½ dl solroskärnor
  • ½ dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta 
  • ½ dl vatten
  • 1 msk citronsaft
  • salt
  • peppar

Tillagning

Gör så är:
Bryt ned brödet i mindre bitar och rosta i stekpanna med lite olja. 
Koka ärtorna och riv osten.
Mixa samtliga ingredienser tillsammans med det rostade brödet, ärtorna och osten till en slät pesto. 

Passar utmärkt på mackan eller som sås till pasta. 

Brödet som blir över går alldeles utmärkt att använda till tex glasstopping.
Se våra ”tillsistasmulan” recept för inspiration. : )

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.