Äppelkaka med Gifflar
40 minuter
5 5 1 0 röster

Äppelkaka med Gifflar

Bjud på en ny variant av den älskade äppelkakan - passar perfekt i höstmörkret!


Ingredienser

1 påse gifflar kanel

2 äpplen

2,5 msk kanel

2 dl äppelmos

85 g smör i tunna skivor

 

vaniljsås

Tillagning

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Dela gifflarna på mitten.

3. Skala äpplena. Skär dom i tunna skivor.

4. Klä en ugnssäker form med bakplåtspapper. 

5. Lägg hälften av gifflarna i botten av formen.

6. Klicka äppelmos på varje giffelskiva.

7. Fördela hälften av äppelskivorna så att de täcker gifflarna*.

8. Pudra över hälften av kanelen.

9. Fördela hälften av de tunna smörskivorna.

10. Upprepa steg 6 – 9.

11. Grädda formen i lägre delen av ugnen i 25 min.

12. Ta ut formen och placera ett uppläggningsfat ovanpå. 

13. Vänd upp och ner. Avlägsna försiktigt bakplåtspappret.

 

14. Ringla vaniljsås över äppelkakan med gifflar och servera.

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.