Apollon
30 minuter
5 5 1 0 röster

Apollon

Världen ryms mellan två skivor bröd och vi har gjort en resa bland världens smaker. Föregångaren till den här mackan serverades vi på ett litet café, alldeles intill Medelhavet. Som en frisk fläkt, med en svag doft av sambal oelek.


Ingredienser

4 portioner

  • 8 skivor levain eller surdegsbröd
  • ca 400 g kycklinglårfilé
  • salt
  • 1 ½ msk sambal oelek
  • 1 tsk olja
  • ½ rödlök
  • 1 hjärtsallad
  • 2 förp (à 125 g) mozzarella
  • 1 avokado

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och salta. Tillsätt sambal oelek och olja och blanda väl. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 70°C.
  3. Skala och skiva löken tunt. Ansa salladen och plocka loss bladen. Skiva mozzarellan.
  4. Dela avokadon och ta ur kärnan. Gröp ur avokadoköttet med en sked och skär det i skivor.
  5. Låt kycklingen svalna något och skär den i skivor.
  6. Fördela hälften av mozzarellan på fyra brödskivor. Lägg därefter på lök, kyckling, avokado, sallad och resten av mozzarellan. Lägg på det återstående brödet som lock.
  7. Grilla i mackgrill ca 6 minuter.

 

Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.

Andra gillar också

Turning Torso Kreuzberg
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.