X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

1284
15 minuter
5 5 1 0 röster

1284

Världen ryms mellan två skivor bröd och vi har gjort en resa bland världens smaker. Konsten att inte krångla till det, lärde vi oss i Belgrad. Där fick vi smaka på en lunchmacka som genast platsade på topplistan. Ost, skinka, salt gurka,rödlök och en ajvar relish- crème– sen rätt in i grillen.


Ingredienser

4 portioner

  • ½ dl ajvar relish
  • ½ dl turkisk yoghurt
  • salt och svartpeppar
  • 2 saltgurkor
  • ½ rödlök
  • 8 skivor vetelevain eller surdegsbröd
  • 8 skivor ost, gärna Edamer
  • 8 skivor kokt skinka

Tillagning

  1. Rör ihop ajvar och yoghurt. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Skiva gurkorna på längden. Skala och skiva löken tunt.
  3. Bred ajvarcrèmen på alla brödskivorna. Fördela ost, skinka, gurka och lök på hälften av bröden. Lägg på resten av bröden som lock.
  4. Grilla i mackgrill ca 6 minuter.

 

Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.