Varför har det blivit så komplicerat att äta?

Som konsument översköljs man av kostråd, trender och dieter - att hitta rätt bland alla råd har blivit nästan omöjligt och att äta verkar mer komplicerat än någonsin.

Som Sveriges största bageri märker vi att alla kostråd, dieter och mattrender påverkar dig som konsument. Vi bakar med våra konsumenter i åtanke och allt som påverkar dem påverkar ju även oss.

Hur ska man äta hälsosamt men samtidigt gott, och dessutom medvetet för klimatet? Att äta ska ju ge välbefinnande, nu skapar det oro. Kanske är det dags att mynta begreppet “hälsostress” och börja fundera på hur fenomenet kan komma att påverka konsumenter, företag och samhället.

Ska man tro på alla varningar? Vi äter alltfler “fritt från”-produkter, man kan fråga sig om det är en hälsosam utveckling. I dagens stressade tillvaro kanske alla tyckare snarare stjälper än hjälper. Ska man skämmas för att inte laga från grunden eller se halvfabrikat som en hjälp i vardagen?

Vi tyckte att det vore intressant att diskutera detta tillsammans med en panel med olika perspektiv representerade, och se om vi tillsammans kan hitta en bra lösning och väg framåt.

På vårt seminarium i Almedalen på tisdag fångar vi därmed ämnet i en panelendiskussion. Panelen består av deltagare med olika bakgrund och perspektiv - krögaren och tv-kocken Tommy Myllymäki som tog brons i Bocuse d'Or 2015, Mats-Eric Nilsson, chefredaktör för Magasinet Hunger och författare till bl a Saltad nota och Den hemlige Kocken, Maria Frostling-Henningsson, docent Stockholm Business School på Stockholms Universitet som har forskat om mat och konsumenternas beteende och vi på Pågen. Moderator är omvärldsanalytikern Ingela Stenson från United Minds.

Varmt välkommen till Hälsodalen på tisdag.

Tisdag 30 juni kl 10.15-11.15
Hälsodalen Labbet
S:t Hans Café, S:t Hansplan 2

 

Heta ämnen

I skafferiet

Kontakt

Berith Apelgren Informatör/Communication Officer
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.